Blog Archive

Thursday, April 9, 2015

Dutch touch

'Dutch touch'

Na een eerdere Franse update kan ik niet achterblijven met een Nederlandse toevoeging.
2 van mijn teamgenoten hebben zojuist een update van groep 4 gegeven over hoe we ons tot nu toe vermaakt hebben.

Het is een geweldige trip! Momenteel zitten we in zonnig Samdo. Onzeker is voor hoelang maar daar zijn we inmiddels gewend aan geraakt. Er ligt veel sneeuw op de trail en toen we vanochtend voor ons dagelijkse kopje thee in de tent werden gewekt om 6 uur was het -4 graden. Bijzonder wakker worden met yaks die voor de tent langslopen terwijl we ons wassen met een kommetje warm water.
Vandaag was een mooie wandeling door de sneeuw door een vallei. Het uitzicht op Manaslu hebben we achter ons gelaten na een indrukwekkende lawine te hebben gezien die dicht in de buurt kwam van waar we gisteren liepen. Het pad is verder veilig, er wordt goed nagedacht en gediscussieerd over welke optie het best is vwb basecamp en de planning voor de verschillende groepen. Oh en heli's zijn hier binned no-time vanuit Kathmandu (mocht dat een geruststelling zijn;)).

We hebben het enorm naar ons zin. Af en toe ontmoeten we andere groepen maar we zijn vooral met ons 7en, veel lol, spelletjes, verhalen, genieten van het goede eten en hier en daar wat taal/ cultuur uitwisselen.

Als medical group officer heb ik helaas niet stil gezeten maar iedereen maakt het goed! Ik verwachtte pas ergens na een week wat problemen te krijgen maar helaas hebben we 1 groepslid achter moeten laten ivm rabiesvaccinaties na een aanvaring met een aap in Kathmandu . Daarna was er elke dag iets om over na te denken (diarree, longproblemen, Gewrichtsproblemen bij wat porters en meer van die dingen). Het meest bijzondere was het helpen van een vrouw in Lho die net bevallen was van een zoon maar waarbij de placenta achterbleef. Een spannend anderhalf uur later is alles gelukkig goedgekomen. Met India heb ik de plaatselijke verpleegkundige geholpen in het huisje waar de vrouw woont, terwijl oma de aardappels aan het bakken was en de overige vrouwelijke familieleden gezellig thee aan het drinken waren.. Bijzondere ervaring!

Iedereen enorm bedankt voor de berichtjes. Erg leuk om te lezen. De overige expeditieleden zijn erg benieuwd naar de inhoud;)

Namaste!
Jojanneke van den Beukel, groep 4

No comments:

Post a Comment